Opgezet kopje van een haas, hazenkop, opgezette haas, preparaat van een haas

De haas (Lepus europaeus), ook wel Europese haas genoemd. Preparaat van een haas. Opgezette hazenkop in perfecte staat. Prachtige haas trofee voor aan de muur. Een mooie opgezette haas is een ware toevoeging aan het interieur. En geeft de woning een speciaal karakter. Wij richten ons taxidermie en verkopen in onze online shop dan ook diverse soorten opgezette hazen. Welke opgezette haas wil jij kopen voor in huis? Je hebt de keuze uit een verschillende opgezette hazen. De meest voorkomende taxidermie van een haas zijn;

  • Kopje van een haas, hazenkop
  • Staande / zittende haas

Opgezette dieren zijn een must in uw interieur. Taxidermy wordt veel gebruikt door interieurontwerpers en geven direct sfeer aan uw interieur. Opgezette dieren zijn tijdloos, stijlvol, decoratief en een ode aan de natuur. Het zijn vaak bijzondere objecten waardoor u een uniek stuk in huis haalt. 

De opgezette dieren in de collectie van WILD trends zijn op een verantwoorde manier verkregen en opgezet. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan de geldende internationale wet- en regelgeving. De dieren komen van natuurgebieden, dierenparken of particulieren en zijn allemaal een natuurlijke dood gestorven.


Wat is een Haas?

Een haas is een zoogdier dat behoort tot de familie van de hazen en konijnen, en de wetenschappelijke naam is Lepus europaeus. Hazen zijn groter dan konijnen en hebben lange oren en poten, waardoor ze snel kunnen rennen. Ze hebben ook een kort staartje, zwarte oogranden en grote ogen.

De vacht van een haas is over het algemeen grijsbruin of geelbruin van kleur, en de buik is meestal wit. In de winter verandert de kleur van hun vacht om beter te kunnen camoufleren met hun omgeving. Hazen hebben scherpe klauwen die hen helpen om te rennen, springen en graven. Ze zijn voornamelijk herbivoor en eten voornamelijk gras, bladeren, knollen en schors van bomen en struiken.

Hazen zijn wijdverspreid en komen voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Ze worden vaak gejaagd vanwege hun vlees en bont, maar ook voor sport.

Uiterlijk en kenmerken van een haas

Een haas is een groot zoogdier dat lijkt op een konijn, maar is groter en heeft een ander uiterlijk. Hier zijn enkele kenmerken van het uiterlijk van een haas:

  • Grote oren: Hazen hebben zeer lange oren, die ongeveer 1/3 van hun lichaamslengte kunnen bereiken. Deze oren zijn belangrijk om te helpen met hun gehoor en om de omgeving te verkennen.
  • Lange poten: Hazen hebben lange achterpoten, waardoor ze erg snel kunnen rennen. De achterpoten zijn ook goed ontwikkeld voor het maken van grote sprongen.
  • Groot lichaam: Hazen zijn groter dan konijnen en hebben een langgerekt lichaam. De grootte van het lichaam kan variëren afhankelijk van de soort.
  • Korte staart: Hazen hebben een korte, donkere staart. De staart is niet opvallend en valt nauwelijks op tussen hun lichaamsvacht.
  • Kleur: De vacht van een haas is meestal grijsachtig bruin of geelbruin, met een witte buik. In de winter kan de kleur van hun vacht veranderen om beter te kunnen camoufleren in hun omgeving.
  • Oogranden: Hazen hebben donkere, bijna zwarte oogranden die hun ogen beschermen tegen fel zonlicht en reflecties.

De haas heeft een langwerpig lichaam, zeer lange oren en lange poten. De Europese haas heeft een grijzig geel- tot roestbruine vacht. De onderzijde is grijzig wit van kleur. Er zijn echter vele kleurvarianten bekend, waaronder zandkleurig, albino of geheel zwart. De bovenzijde van het korte staartje is zwart van kleur, de onderzijde wit. De kop van de haas heeft lange oren, ook wel lepels genoemd. De ogen zijn groot en goudbruin en worden omringd door lichtere vacht.

Kortom, hazen hebben lange poten, grote oren en een langgerekt lichaam. Ze hebben een opvallend uiterlijk en zijn gemakkelijk te onderscheiden van andere dieren in hun omgeving.

Leefgebied hazen

Hazen zijn wijdverspreid en komen voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Ze leven meestal in open landschappen zoals velden, weilanden, heidevelden, duinen en graslanden. Ze kunnen ook worden gevonden in gebieden met struikgewas en lage bossen.

Hazen zijn vooral bekend om hun aanpassingsvermogen en zijn te vinden in verschillende habitats, waaronder de bergen, woestijnen en zelfs in stedelijke gebieden. Hazen hebben een voorkeur voor gebieden met weinig vegetatie waar ze hun kenmerkende lange sprongen kunnen maken en snelle sprints kunnen uitvoeren.

In de winter migreren sommige hazen naar lagere gebieden om de kou te vermijden. Over het algemeen zijn hazen zeer goed aangepast aan hun omgeving en kunnen ze overleven in verschillende klimaten en terreinen.

Hazen in Nederland

Hazen zijn inheems in Nederland en komen in het hele land voor, met uitzondering van de Waddeneilanden. Ze leven vooral in open landschappen, zoals akkers, weilanden, duinen en heidevelden. Daarnaast zijn ze ook te vinden in parken en tuinen in stedelijke gebieden.

In Nederland zijn er twee soorten hazen: de Europese haas en de bruine haas. De Europese haas is de meest voorkomende soort en is te herkennen aan zijn relatief grote oren en lichtere kleur vacht. De bruine haas is iets kleiner en heeft een meer roodbruine vacht.

Hazen zijn voornamelijk actief in de schemering en ‘s nachts en rusten overdag in graslanden of graanvelden. Ze zijn voornamelijk herbivoor en eten voornamelijk gras, bladeren, knollen en schors van bomen en struiken.

In Nederland is de haas een veel voorkomend dier en wordt vaak gezien als wild. Hazen worden gejaagd voor hun vlees en bont, maar ook voor sport. Ze spelen een belangrijke rol in het ecosysteem en dragen bij aan de biodiversiteit van Nederland.


Voor vragen en/of informatie over opgezette dieren, uw weborder, inkoop, verkoop, het laten opzetten van een gevonden vogel of het laten opzetten van uw huisdier neem contact op met:
info@wildtrends.nl
06 24 11 56 85

Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp