Opgezet kopje van een vos, vossenkop, preparaat van een vos

De vos (Vulpes vulpes), ook wel rode vos genoemd. Preparaat van een vos. Opgezette vos in perfecte staat. Prachtige vos trofee voor aan de muur. Een mooie opgezette vos is een ware toevoeging aan het interieur. En geeft de woning een speciaal karakter. Wij richten ons taxidermie en verkopen in onze online shop dan ook diverse soorten opgezette vossen. Welke opgezette vos wil jij kopen voor in huis? Je hebt de keuze uit een verschillende opgezette vossen. De meest voorkomende taxidermie van een vos zijn;

  • Kopje van een vos, vossenkop
  • Staande vos
  • Liggende vos
  • Zittende vos

Opgezette dieren zijn een must in uw interieur. Taxidermy wordt veel gebruikt door interieurontwerpers en geven direct sfeer aan uw interieur. Opgezette dieren zijn tijdloos, stijlvol, decoratief en een ode aan de natuur. Het zijn vaak bijzondere objecten waardoor u een uniek stuk in huis haalt. 

De opgezette dieren in de collectie van WILD trends zijn op een verantwoorde manier verkregen en opgezet. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan de geldende internationale wet- en regelgeving. De dieren komen van natuurgebieden, dierenparken of particulieren en zijn allemaal een natuurlijke dood gestorven.


Wat is een vos?

Een vos is een middelgroot zoogdier behorend tot de familie van de hondachtigen. Het heeft een slank lichaam, een lange staart, grote oren en scherpe snuit. Vossen hebben een dichte, zachte vacht die kan variëren in kleur van roodbruin tot grijs of zwart, afhankelijk van de soort en de leefomgeving. Vossen hebben een uitstekend gezichtsvermogen en een zeer goed gehoor, wat hen helpt bij het jagen op prooi. Ze zijn opportunistische jagers en eten een breed scala aan voedsel, waaronder kleine zoogdieren, vogels, insecten, vis, fruit en plantaardig materiaal. Vossen zijn wijdverspreid over de wereld en worden gevonden in verschillende habitats, van bossen en graslanden tot woestijnen en zelfs stedelijke gebieden.

Uiterlijk en kenmerken van een vos

Een vos heeft een slank en behendig lichaam. De vos heeft een slanke snuit en puntige rechtopstaande oren en heldere, slimme ogen. Op de wangen zit bij veel vossen een zwarte of bruine “traandruppel”. Vossen hebben scherpe tanden en klauwen. Vossen heben een lange gevulde staart, veel vossen hebben in ieder geval enkele witte haren rond de staart, een witte staartpunt. Sommige dieren hebben een staalgrijze keel en buik, met een witte ster op de borst. Het zijn zeer aanpassingsvaardige en intelligente dieren die overal ter wereld kunnen overleven.

Leefgebied vos

Vossen hebben een breed verspreid leefgebied en worden gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Ze leven in een verscheidenheid aan habitats, waaronder bossen, graslanden, woestijnen en zelfs stedelijke gebieden.

De specifieke leefgebieden van vossen variëren afhankelijk van de soort. Bijvoorbeeld, rode vossen komen voor in Europa, Azië en Noord-Amerika, en leven in een verscheidenheid aan habitats, van bossen en heuvels tot graslanden en woestijnen. Grijze vossen worden gevonden in Noord-Amerika, Europa en Azië en leven in open bossen, toendra’s en steppegebieden. Woestijnvossen komen voor in de woestijnen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Vossen zijn flexibel en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan veranderende omgevingen en leefomstandigheden. Ze zijn over het algemeen solitair en hebben een groot territorium dat ze verdedigen tegen andere vossen van dezelfde soort.

Vossen in Nederland

In Nederland komt de meest voorkomende vos voor, namelijk de Europese rode vos. Vossen zijn niet inheems in Nederland, maar werden in de jaren ’30 van de vorige eeuw geïntroduceerd voor de jacht. Sindsdien hebben ze zich verspreid over het hele land.

Vossen in Nederland leven voornamelijk in bosrijke gebieden, maar ze worden ook vaak gezien in stedelijke gebieden en landelijke gebieden met weilanden en akkers. Het is een opportunistische soort die zich aanpast aan verschillende omgevingen en voedselbronnen.

In Nederland worden vossen beschermd door de Wet natuurbescherming en mogen niet zomaar worden gevangen of gedood. Wel worden er soms maatregelen genomen om schade aan bijvoorbeeld pluimvee te voorkomen.


Voor vragen en/of informatie over opgezette dieren, uw weborder, inkoop, verkoop of huren neem contact op met WILD trends.

Ben je op zoek naar een preparaat wat niet op onze website staat, neem dan contact met ons op. Niet alle dieren staan op de website. Tevens kunnnen we kijken of we het dier voor je kunnen zoeken en/of laten maken. We helpen je graag verder.

info@wildtrends.nl
06 24 11 56 85

Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp