Prachtig een opgezette kop van een Schotse Hooglander, (ook wel Highland-koe genoemd).

Het Schotse Hooglanderrund, ook wel bekend als Highland-koe, is een runderras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Schotse Hooglanden. Het staat bekend om zijn imposante uiterlijk met lange, gekrulde horens, een ruige vacht en een robuuste bouw. Hier zijn enkele kenmerken van het Schotse Hooglanderrund:

  1. Uiterlijk: Het Schotse Hooglanderrund heeft een grote lichaamsomvang en kan een gewicht bereiken van ongeveer 500 tot 800 kilogram. Ze hebben lange, naar beneden gebogen horens die een spanwijdte van meer dan een meter kunnen hebben. Hun vacht is meestal dik en golvend, vaak in verschillende kleuren, zoals rood, zwart, geel of een combinatie daarvan.
  2. Aanpassingsvermogen: Deze runderen zijn goed aangepast aan ruige omgevingen, zoals de Schotse Hooglanden. Ze hebben dikke vachten die hen beschermen tegen koude en natte weersomstandigheden. Ook hebben ze sterke hoeven die hen helpen op oneffen terrein te navigeren.
  3. Natuurlijk gedrag: Schotse Hooglanderrunderen zijn over het algemeen rustige en vriendelijke dieren. Ze staan bekend om hun geduld en kalmte, en ze worden vaak beschouwd als gemakkelijk te hanteren. Van nature zijn het grazers, wat betekent dat ze voornamelijk gras en andere vegetatie eten.
  4. Ecologische rol: Schotse Hooglanderrunderen worden soms gebruikt voor natuurbeheerdoeleinden, vooral in gebieden met heidevelden of natuurgebieden. Ze kunnen helpen bij het beheersen van vegetatiegroei door graslanden en moerassen te begrazen. Dit draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en het open landschap.

Het Schotse Hooglanderrund is niet alleen geliefd om zijn unieke uiterlijk, maar ook om zijn robuuste karakter en zijn vermogen om zich aan te passen aan uitdagende omgevingen. Het is een populair ras over de hele wereld, zowel in landelijke gebieden als in andere delen van de wereld waar het wordt gehouden voor landbouwdoeleinden of als een aantrekkelijke toevoeging aan het landschap.

Opgezette-Schotse-Hooglander

Voor vragen en/of informatie over opgezette dieren, uw weborder, inkoop, verkoop, het laten opzetten van een gevonden vogel of het laten opzetten van uw huisdier neem contact op met:
info@wildtrends.nl
06 24 11 56 85

Aanbevolen artikelen

Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp