Kan ik een vogel laten opzetten?

Ja, dat kan. Heeft u een overleden vogel gevonden of iof ander dood dier in het wild gevonden? Dan mag u deze laten opzetten.

Welke dieren mogen opgezet worden?

Vrijwel alle dieren kunnen geprepareerd worden. Voor wilde dieren en bejaagde dieren gelden verschillende regels.

  • Wilde dieren. Wilde dieren zijn alle dieren die in Nederland in het wild voorkomen zoals reiger, fazant, buizerd, mus, eekhoorn, konijn, mol enzovoort. Wilde dieren mogen allemaal geprepareerd worden als u ze dood heeft gevonden.
  • Bejaagde dieren. Dieren die bejaagd of bij schadebestrijding gedood zijn, mogen geprepareerd worden. De eigenaar moet de jacht of schadebestrijding dan wel kunnen aantonen. Een verklaring van de vergunninghoudende jager of schadebestrijder is daarvoor voldoende. De soorten die bejaagd mogen worden zijn fazant, gans, haas, houtduif, konijn, kraai, spreeuw, mol, vos en wilde eend.

Wat te doen als je een overleden vogel of ander dood dier in het wild vindt?

Als u een overleden volgel of ander dood dier in het wild vindt leg deze dan in een plastic zak in de diepvries. Neem een plastic zak of zakje en draai het binnenste buiten. Pak met de binnenkant van het zakje het te prepareren dier op en draai het zakje terug. Op deze manier hoeft u het dier niet aan te raken. Vries het op te zetten dier zo snel mogelijk in met zo min mogelijk lucht. Zo blijft het preraraat het best.

Kosten voor opzetten van vogels of andere dode dieren in het wild

De kosten voor het laten opzetten verschilt. De prijs is afhankelijk van o.a. de grootte van het dier, beschadigingen en gewenste pose. Neem contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken. 


Voor vragen en/of informatie over opgezette dieren, uw weborder, inkoop, verkoop, het laten opzetten van een gevonden vogel of het laten opzetten van uw huisdier neem contact op met:
info@wildtrends.nl
06 24 11 56 85

Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp