Nieuw! Zeer grote kop schouder preparaat van een zebra. Preparaat van een zebra. Een absolute eyecather in uw interieur! Deze prachtig opgezette zebra kop is een mooie toevoeging aan het interieur. Door de schitterende zwart-wit gestreepte vacht en de sprekende ogen lijkt hij tot leven te komen u aan de muur. Wij richten ons taxidermie en verkopen in onze online shop dan ook diverse soorten opgezette.

 • Opgezette zebra
 • Opgezette kop (shouldermount) van een zebra
 • Opgezette zebra kop
 • Opgezette zebra trofee
 • Opgezette zebra
  Opgezette zebra
  2.290.00

Opgezette dieren zijn een must in uw interieur. Taxidermy wordt veel gebruikt door interieurontwerpers en geven direct sfeer aan uw interieur. Opgezette dieren zijn tijdloos, stijlvol, decoratief en een ode aan de natuur. Het zijn vaak bijzondere objecten waardoor u een uniek stuk in huis haalt. 

De opgezette dieren in de collectie van WILD trends zijn op een verantwoorde manier verkregen en opgezet. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan de geldende internationale wet- en regelgeving. De dieren komen van natuurgebieden, dierenparken of particulieren en zijn allemaal een natuurlijke dood gestorven.


Wat is een opgezette zebra?

De steppezebra of gewone zebra (Equus quagga, voorheen Equus burchelli) is de meest algemene zebrasoort. Een zebra is een paardachtige afkomstig uit het midden en zuiden van Afrika. De zebra’s staan vooral bekend om het herkenbare zwart-witte strepenpatroon. Zebra’s zijn het erg sociale dieren en leven met in een grotere kudde. De mens is er nooit echt in geslaagd ze te domesticeren, in tegenstelling tot paarden en ezels.

Wat zijn de uiterlijk en kenmerken van een zebra?

Zebra’s zijn opvallende en herkenbare dieren vanwege hun opvallende uiterlijk. Hier zijn enkele van hun belangrijkste uiterlijke kenmerken:

 1. Strepen: Zebra’s staan vooral bekend om hun opvallende zwart-witte strepenpatroon.
 2. Hoofd: Zebra’s hebben een vrij groot hoofd met grote, ronde ogen en lange oren.
 3. Manen: zebra’s rechtopstaande manen op hun nek.

Wat is het leefgebied van de zebra?

Zebra’s zijn inheemse dieren in verschillende delen van Afrika en bewonen een verscheidenheid aan leefgebieden op het continent. De specifieke leefgebieden variëren afhankelijk van de zebra-soort. Het specifieke leefgebied van een zebra-soort kan variëren, maar over het algemeen geven ze de voorkeur aan gebieden met voldoende voedselbronnen, zoals gras en bladeren, en waar ze gemakkelijk kunnen grazen. Ze zijn ook vaak te vinden in gebieden waar water beschikbaar is, omdat drinkwater essentieel is voor hun overleving.

De zebra in Nederland?

In Nederland komen geen wilde zebra’s voor. Zebra’s zijn inheemse dieren van Afrika en worden niet aangetroffen in het wild in Europa, inclusief Nederland. Ze worden in hun natuurlijke habitat aangetroffen in verschillende delen van Afrika, zoals de savannes, graslanden en bergachtige gebieden. Er zijn dierentuinen en safariparken in Nederland waar zebra’s te zien zijn. Deze instellingen houden zebra’s in gecontroleerde omgevingen en bieden bezoekers de mogelijkheid om deze prachtige dieren van dichtbij te zien.


Voor vragen en/of informatie over opgezette dieren, uw weborder, inkoop, verkoop of huren neem contact op met WILD trends.

Ben je op zoek naar een preparaat wat niet op onze website staat, neem dan contact met ons op. Niet alle dieren staan op de website. Tevens kunnnen we kijken of we het dier voor je kunnen zoeken en/of laten maken. We helpen je graag verder.

info@wildtrends.nl
06 24 11 56 85

[instagram-feed]
Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp