Opgezette Moeflon kop met grote schitterende gekrulde hoorns

De Moeflon is het kleinste wilde schaap. Preparaat van een moeflon schaap. Opgezette kop van een moeflon. Mooi groot exempaar met schitterende gekrulde hoorns. Prachtige moeflon trofee voor aan de muur. Een mooie opgezette moeflon schaap is een ware toevoeging aan het interieur. En geeft de woning een speciaal karakter. Wij richten ons taxidermie en verkopen in onze online shop dan ook diverse soorten opgezette moeflons. Welke opgezette moeflon wil jij kopen voor in huis? Je hebt de keuze uit een verschillende opgezette moeflons. De meest voorkomende taxidermie van een moeflon zijn;

  • Kop van een moeflon, moeflonkop
  • Volledige staande moeflon schaap
  • Opgezette moeflon schaap
    Opgezette Moeflon kop met grote schitterende gekrulde hoorns
    850.00
  • Opgezette Moeflon schaap
    Opgezette Moeflon met grote schitterende gekrulde hoorns
    850.00

Opgezette dieren zijn een must in uw interieur. Taxidermy wordt veel gebruikt door interieurontwerpers en geven direct sfeer aan uw interieur. Opgezette dieren zijn tijdloos, stijlvol, decoratief en een ode aan de natuur. Het zijn vaak bijzondere objecten waardoor u een uniek stuk in huis haalt. 

De opgezette dieren in de collectie van WILD trends zijn op een verantwoorde manier verkregen en opgezet. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan de geldende internationale wet- en regelgeving. De dieren komen van natuurgebieden, dierenparken of particulieren en zijn allemaal een natuurlijke dood gestorven.


Wat is een Moeflon?

De moeflon (Ovis orientalis) is het kleinste wilde schaap en wordt ook wel muffeldier genoemd.

Een moeflon is een wild schaap dat voornamelijk voorkomt in bergachtige gebieden van Europa en Azië. Het is een relatief kleine schapensoort, die ongeveer 50-90 cm hoog wordt en een gewicht van 25-50 kg kan bereiken. Moeflons hebben meestal een bruine of grijsbruine vacht, met een witte onderkant, en mannetjes hebben grote gekrulde hoorns.

Moeflons leven in kuddes en zijn herbivoren die zich voeden met grassen, bladeren en scheuten. Ze zijn bekend om hun schuwe en voorzichtige aard en zijn een belangrijke prooi voor roofdieren zoals wolven en lynxen.

Moeflons werden oorspronkelijk gejaagd door de mens voor hun vlees en vacht, en werden later geïntroduceerd in verschillende delen van de wereld als wild voor de jacht en als een manier om de populatie van inheemse schapen te versterken.

Uiterlijk en kenmerken van een Moeflon schaap

Enkele belangrijke kenmerken van de moeflon zijn:

  1. Grootte: Moeflons zijn relatief kleine schapen, ongeveer 50-90 cm hoog aan de schouder en wegen 25-50 kg.
  2. Vacht: Hun vacht is meestal bruin of grijsbruin van kleur, met een witte onderkant. In de winter groeit hun vacht en wordt het dikker om hen te beschermen tegen de kou.
  3. Hoorns: De mannelijke moeflons hebben grote gekrulde hoorns die bijna de gehele lengte van hun kop bedekken. Bij vrouwtjes zijn de hoorns kleiner of afwezig.
  4. Gezicht: Het gezicht van een moeflon is lang en smal met een spitse snuit. De ogen zijn groot en rond, en de oren zijn lang en puntig.
  5. Lichaamsbouw: De lichaamsbouw van een moeflon is slank en gespierd, en de benen zijn relatief lang in vergelijking met hun lichaamsgrootte. Dit stelt hen in staat om snel te bewegen en gemakkelijk te klimmen en te springen.
  6. Geslachtsverschillen: De mannetjes zijn over het algemeen groter en zwaarder dan vrouwtjes en hebben grotere hoorns.

Hoe ouder het dier, hoe groter de hoorns. Ze krullen om achter de oren en kunnen 85 centimeter lang worden. Moeflons hebben horens boven op hun kop. Een moeflon draagt het gehele jaar horens en gooit ze niet af zoals herten. De punten zijn glad en naar de kop toe zijn de horens sterk geribbeld. Vooral bij oude rammen kunnen de horens tot achter de oren omkrullen. De ogen staan aan de zijkanten van de kop en zijn geelbruin met zwarte lengtepupillen. De oren steken ver uit de kop. De neus is donker. Het moeflon heeft een korte, gladde, roodbruine tot kastanjebruine vacht. Rondom de ogen en neus, in de oren, bij de buik, hoeven en dijen is de vacht witachtig. Hoe ouder een dier is, hoe groter de vlekken.

Het uiterlijk van een moeflon kan als volgt worden beschreven: Al met al heeft de moeflon een slanke en gracieuze uitstraling, met lange poten en opvallende hoorns die hem helpen zich te verdedigen tegen roofdieren en te concurreren om vrouwtjes tijdens de paartijd.

Leefgebied Moeflon schaap

  1. Leefgebied: Moeflons leven voornamelijk in bergachtige gebieden van Europa en Azië, en ze geven de voorkeur aan graslanden, bossen en struikgewassen.
  2. Leefwijze: Moeflons zijn kuddedieren en leven in groepen van 10 tot 30 individuen. Ze zijn herbivoren en voeden zich met gras, bladeren en scheuten.
  3. Gedrag: Moeflons zijn schuwe en voorzichtige dieren en vermijden mensen en andere roofdieren. Ze zijn snel en wendbaar en kunnen goed klimmen en springen.
  4. Voortplanting: Moeflons hebben een paartijd in de herfst, waarin mannetjes concurreren om vrouwtjes. Vrouwtjes krijgen één of twee jongen per keer, die na ongeveer zes maanden zelfstandig kunnen overleven.

De oorspronkelijke verspreiding van de moeflon was beperkt tot bergachtige gebieden in Corsica, Sardinië, en enkele delen van het vasteland van Europa en Azië. Echter, de mens heeft deze soort over de hele wereld geïntroduceerd als gevolg van de jacht en om de populatie van inheemse schapen te versterken.

Momenteel zijn moeflons te vinden in veel landen, waaronder delen van Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten, en sommige delen van Azië en Noord-Amerika. In Europa komen moeflons voor in landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, en Hongarije, terwijl ze in Azië voorkomen in landen als Iran, Turkije en Kazachstan. In Noord-Amerika komen ze voor in sommige delen van de Verenigde Staten en Canada, waar ze zijn geïntroduceerd als wild voor de jacht.

Moeflons in Nederland

In Nederland leven er geen inheemse moeflons. Er zijn echter wel een aantal plekken waar moeflons zijn geïntroduceerd voor de jacht of voor het beheer van natuurgebieden. Deze populaties zijn echter klein en geïsoleerd en hebben weinig impact op het Nederlandse ecosysteem.

Op de Veluwe, een groot natuurgebied in het midden van Nederland, leven bijvoorbeeld enkele honderden moeflons. Deze populatie is ontstaan uit een aantal dieren die in de jaren ’20 van de vorige eeuw zijn geïntroduceerd voor de jacht. Op de Sallandse Heuvelrug, in het oosten van Nederland, leven ook enkele tientallen moeflons die zijn geïntroduceerd voor het beheer van het heidelandschap.

Hoewel moeflons geen inheemse soort zijn in Nederland, worden ze wel gezien als een bijzondere diersoort die bijdraagt aan de biodiversiteit en het beheer van natuurgebieden.


Voor vragen en/of informatie over opgezette dieren, uw weborder, inkoop, verkoop of huren neem contact op met WILD trends.

Ben je op zoek naar een preparaat wat niet op onze website staat, neem dan contact met ons op. Niet alle dieren staan op de website. Tevens kunnnen we kijken of we het dier voor je kunnen zoeken en/of laten maken. We helpen je graag verder.

info@wildtrends.nl
06 24 11 56 85

[instagram-feed]
Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp