De Amerikaanse Kerstman heeft volgens de meeste verhalen acht rendieren die zijn slee trekken. Deze rendieren zijn tevens in staat om te vliegen. Maar in 1939 kwam extra rendier: Rudolph the Red-Nosed Reindeer, aan wie zelfs een kerstlied is opgedragen. Het verhaal van het rendier met de rode neus is een van de meest succesvolle kerstverhalen.

Negen rendieren trekken de slee van de kerstman:

  1. Dasher
  2. Dancer
  3. Prancer
  4. Vixen
  5. Comet
  6. Cupid
  7. Donner
  8. Blitzen
  9. Rudolph

Rudolph the Red-Nosed Reindeer

Rudolph is een rendier met een grote rode neus, die ‘s nachts licht blijkt te geven. Hij is om deze reden een buitenbeentje bij de andere rendieren. Dat verandert wanneer de Kerstman hem op een avond vraagt zijn rendieren te leiden, omdat ze door het mistige weer die nacht bijna niks kunnen zien en Rudolphs neus prima als lamp kan dienen. Het plan slaagt en Rudolph wordt een vaste aanwinst voor de Kerstman.

Rendier soorten

Het rendier is een van de meest voorkomende hertensoort in Europa. Het rendier is er in twee verschillende soorten: het toendrarendier en het bosrendier. Het toendrarendier leeft afwisselend in de toendra en in het bos. Het bosrendier leeft in boreale bossen en is goed bestand tegen hevige kou. In arctische gebieden worden de rendieren gehouden in kuddes. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke dieren dragen een gewei. De geweien van de mannetjesdieren zijn vaak groter.

Is het toegetsaan een rendier op te zetten?

Wanneer een rendier komt uit een natuurgebied, dierenpark of van een particulieren en deze is aan natuurlijke dood gestorven, is het toegestaan het rendier op te zetten.

Aanbevolen artikelen

Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp