Taxidermie verwijst naar de praktijk van het conserveren van dierlijke lichamen door middel van vulling of montage voor weergave- of studiedoeleinden. Het gebruik van taxidermie in interieurontwerp is een kwestie van persoonlijke voorkeur en stijl, maar het kan een uniek en interessant element toevoegen aan een ruimte.

Als je overweegt om taxidermie in je interieurontwerp op te nemen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat sommige mensen het controversieel of aanstootgevend kunnen vinden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle dieren die in taxidermie worden gebruikt, ethisch zijn verkregen en legaal zijn verkregen.

Bij correct gebruik kan taxidermie een natuurlijk en rustiek element aan een kamer toevoegen. Een opgezette hertenkop of gewei kan bijvoorbeeld een mooi statement maken op een muur of boven een open haard. Andere opgezette stukken, zoals vogels of kleine zoogdieren, kunnen in vitrines of op planken worden weergegeven als interessante gespreksstukken.

Uiteindelijk is de beslissing om taxidermie op te nemen in je interieurontwerp een persoonlijke. Als je het niet zeker weet, kun je een binnenhuisarchitect of decorexpert raadplegen die je kan helpen bepalen of taxidermie goed past bij jouw stijl en ruimte.

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]
Translate »
× Stel je vraag via de WhatsApp